Slovenskí špecialisti PO pôjdu za prácou asi zasa za veľkú mláku?

Slovenskí špecialisti PO pôjdu za prácou asi zasa za veľkú mláku?

Riešenie PBSRôzne

V poslednom období sa rozmohla na Slovensku taká prax, že riešenie protipožiarnej bezpečnosti stavby (najmä tie lukratívne) vypracuje česká firma, ktorá ju overí pečiatkou a podpisom špecialistu PO, občana ČR, ktorý získal oprávnenie na základe odbornej prípravy a skúšok na základe platných právnych predpisov SR. Všetko by bolo v „poriadku“, keby ten špecialista PO aspoň tušil čo overuje a nespôsoboval svojou činnosťou chaos a niekedy absolútny nesúlad riešenia s platnými technickými normami a právnymi predpismi Slovenskej republiky.
To, že je projektová dokumentácia v jazyku predkov „Českoslovenčina“ alebo v českom jazyku, je tiež absurdné, pretože prečo by nemohla byť taktiež v maďarčine alebo v nemčine prípadne aj estónčine. Absurdnejšie je ale to, že niekedy je riešenie založené na technických normách a právnych predpisoch, ktoré na Slovensku neexistujú.
Najväčšia absurdita je však v tom, že takéto riešenie PBS môže byť na Slovensku aj schválené a realizované. Čo vy na to špecialisti PO? Máte toľko zákaziek, že takýto stav Vám vyhovuje? A čo na to ŠPD?
Organizujeme pre záujemcov pracovný pobyt ohľadom riešenia PBS v Spojených štátoch, tu nás už nie je treba. Bratia Česi túto prácu urobia aj za nás, konečne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.