Očakávané rokovanie APPO SR s vedením MV SR.

Riešenie PBS

Ak si pamätáte na záver minulého roku 2013, vtedy APPO SR zorganizovala na základe mnohých podnetov špecialistov PO pracovný diskusný seminár na tému globálnych problémov požiarnej prevencie v oblasti riešenia protipožiarnej bezpečnosti stavieb. Závery tohto seminára si každý mohol prečítať na našom blogu a na základe týchto záverov sme oslovili oficiálnym listom prezidenta HaZZ a v kópii ministra vnútra SR so žiadosťou o oficiálne rokovanie. Ponúkli sme vedeniu ministerstva vnútra SR, na základe našej dlhoročnej odbornej spolupráce v oblasti PBS, návrhy na možné riešenie niektorých vážnych a dlhodobo neliečených chorôb požiarnej prevencie.
V roku 2014 sme sa dočkali a vedenie ministerstva prejavilo „nebývalý“ záujem o riešenie problémov v tejto oblasti a stanovilo termín rokovania na 30.1.2014. Vzhľadom na to, že do dnešného dňa nebolo vedenie ministerstva vnútra schopné spracovať zápis z tohto rokovania, prinášame Vám aspoň pár našich dojmov z rokovania, ktoré Vás môžu pobaviť, rozosmiať, rozplakať alebo Vás donútiť sa hlboko zamyslieť nad významom termínu „morálny suterén“ inak povedané „podlažie pod posledným podzemným požiarnym podlažím“ alebo ešte inak „miesto kde sa nachádza vnímanie dôležitosti požiarnej prevencie zo strany vedenia MV SR“.
Miesto rokovania: Drieňová 22, Bratislava
Účastníci rokovania:
Prezident a viceprezident APPO SR – za APPO SR + 3 x hasiči – dôvod neúčasti prezidenta HaZZ bol v jeho absolútnom záujme o problematiku požiarnej prevencie
Postrehy z priebehu rokovania:
1. Absolútne zdesenie (plač, nárek a škrípanie zubov) z toho, ako je možné, že si niekto dovolí pomenovať veci pravým menom a pochybovať o koncepčnosti práce na MV SR (najmä nie Vy ani my a ani nikto)
2. O všetkých problémoch sa vie, ale ešte neprišiel čas, aby ich niekto potreboval riešiť. A keď sa budú riešiť, nikto sa o tom dopredu nedozvie. A možno sa to ani nikto nedozvie (najmä nie Vy ani my a ani nikto)
3. Viete si vôbec predstaviť aké je to zložité, keď niekomu popri jeho poctivej, mravenčej, každodennej službe pre občana dýcha na krk politika? Keď neviete tak čušte!!! (najmä Vy a my a všetci)
4. Kto je vlastne APPO SR a odkiaľ prišla, nepodporuje jej rozvratnú činnosť opozícia? Ako je možné, že obhajuje špecialistov PO, keď sa to doteraz ešte nikto neodvážil?
5. Prestávka v rokovaní – našiel sa prezident HaZZ, ktorý prostredníctvom
ďalšej osoby s osobytým oprávnením odvoláva na 5 minút z rokovania svojho zástupcu a po 15 minútach ho vracia nepoškodeného do ringu. (podarilo sa nám zistiť, že v čase rokovania bol schovaný za komínom na rokovní s kominármi)
6. Keďže sa dopila káva, niet už ďalšej motivácie a žiaden z nami navrhovaných bodov rokovania nie je možné prerokovať, lebo chýba príslušný zástupca MV SR, ktorý má rozhodovacie právomoci, odchádzame s úsmevom na tvári.
7. Stále čakáme na zápis z tohto „nerokovania“, aby sme mohli pokračovať v tejto Story.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.