Ďalší rozsiahly požiar fasády 140 metrového mrakodrapu

Ďalší rozsiahly požiar fasády 140 metrového mrakodrapu

Požiare

Hasiči bojovali s rozsiahlym požiarom mrakodrapu v Čečenskom hlavnom meste Groznyj.
Štátna televízia ukázala obrovský oblak dymu stúpajúci z veže s hodinami komplexu City v Groznom – najvyššej stavbe v oblasti severného Kaukazu na juhu Ruska. Ruská tlačová agentúra Ria Novosti cituje ministerstvo pre mimoriadne situácie, ktoré tvrdí, že neboli žiadne obete na životoch. Svedkovia uviedli, že videli odvážať ženu.
40-podlažná, 140 metrov vysoká veža s hodinami bola otvorená v deň narodenín prezidenta Ramzana Kadyrova, 5. októbra 2011, a nachádzajú sa v naj luxusné apartmány a päťhviezdičkový hotel.
Prvé správy tvrdili, že aj francúzsky herec Gérard Depardieu má v nej luxusný päť-izbový byt, ako darček od prezidenta Kadyrova, ale štátom kontrolovaná NTV uviedla, že jeho byt bol v priľahlej budove. Štátna tlačová agentúra Ria Novosti citovala anonymný policajný zdroj, že požiar zachvátil celú budovu okrem prízemia, a že to vyzeralo ako požiar vonkajšieho penového izolačného materiálu.
V každom prípade je jasné, že na fasáde museli byť použité horľavé materiály, ktoré umožnili šírenie požiaru po obvodových stenách stavby.
Ak chcete vidieť ako to tam skutočne vyzeralo pozrite si niekoľko zaujímavých fotografií na tomto linku:

Požiar mrakodrapu v Groznom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.