Ako ESO vytiahnuté z rukáva pomôže technickej normalizácii?

Ako ESO vytiahnuté z rukáva pomôže technickej normalizácii?

Normalizácia

Už ste to počuli? Slovenský ústav technickej normalizácie končí svoju púť od 1.1.2014. Toto je výsledok hrobovej (pardón) robovej reformy ESO, ktorá sa tajne šíri a kosí štátnu správu ako mor (ticho a nepozorovane). Všetci čušia, nikto nikomu nič nepovie (v kóde ESO to znamená „4 x n“), zodpovední pracovníci nesmú komunikovať s podriadenými a nadriadení tých zodpovedných pracovníkov dávajú pozor, či sa niekto s niekým o niečom náhodou nerozpráva (v kóde ESO to znamená „5 x n“). Taká malá spravodajská hra. Kto to vydrží, tak sa možno dostane do úzkeho výberu tých, ktorí sa presunú pod ochranu Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo Slovenskej republiky, ktorý má tiež svoju nezastupiteľnú politickú funkciu tzv. odkladacia polička kádrových rezerv (v kóde ESO to znamená „OPKR“). Toto je personálna stránka reformy ESO. A neverili by ste, že ani renomované médiá nemajú záujem túto tému komentovať vo svojich vizuálnych alebo printových prostriedkoch, pretože vraj nejde o nič, nikoho nezabili, neokradli starú babku ani neušla zo ZOO v parlamente žiadna Gorila.
Druhou stránkou veci je však to, ako sa bude na Slovensku dariť technickej normalizácii. Tiež nikto nič nevie (v kóde ESO to znamená „3 x n“). Doteraz všetky slovenské politické zoskupenia, či už v opozícii alebo v koalícii absolútne kašľali na to o čom technická normalizácia je. Nikto sa nezamýšľal načo to je, prečo je to potrebné, pre koho je to prostriedok na prácu. Oni to nepotrebujú, oni majú svoje notebooky, autá, asistentov (aj parkovacích) a kancelárie. Oni ani nikdy neboli na stránke www.sutn.sk.
Ušetria sa peniaze za mzdy, náklady na kúrenie a zároveň aj financie zbytočne vynaložené na nejakú normalizáciu (kam asi pôjdu?). Veď sme v EÚ, tak si čítajme normy po anglicky, nemecky alebo francúzsky. Jeden vysoko postavený človek povedal „Normalizáciu na národnej úrovni v oblasti akou je napr. požiarna bezpečnosť stavieb nech financuje príslušný rezort“. Ten človek má pravdu, takže koho sa ideme spýtať ako bude fungovať národná technická normalizácia v oblasti protipožiarnej bezpečnosti stavieb po „novom“? Mám jeden typ.
Spýtajte sa ESA ozve sa vám z LESA: Robóóóóóóóóóóóóóó!!!!! v preklade do jazyka slovenského občana to znamená: Niktóóóóóóóóóóóóóó!!!!!

PS: Viete čo vlastne znamaná v kóde ESO skratka „ESO“?
Exitus Standardization of the Organization – preklad do jazyka slovenského občana si zaplaťte sami, nie sú peniaze!!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.